Vakantieweek

Er komt een vervanging voor de vakantieweek

In verband met CORONA is de vakantie week 2020 niet door kunnen gaan.

Inmiddels is het duidelijk geworden dat de 40e editie ook niet meer georganiseerd kan worden. De verantwoordelijkheid voor een vakantieweek met gasten die een beperking hebben wordt door regelgeving steeds groter.

Daarnaast zijn er meer vrijwilligers nodig om een en ander in goede banen te leiden. De vrijwilligers die dit jarenlang gedaan hebben, moeten soms een stapje terug doen. Daarmee is een soepele organisatie niet meer mogelijk. We zijn bezig om een alternatief te organiseren. Als datum wordt al genoemd 5 juni 2021. Dit mede afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Corona.

Geschiedenis van de Vakantieweek

De HL VakantieWeek wordt al sinds 1980 georganiseerd. Met behulp van vele sponsoren wordt jaarlijks een geheel verzorgde VW aangeboden aan kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Wanneer zij als gast met HL Vakantieweek mee gaan worden zij begeleid door enthousiaste vrijwilligers en een aantal professionals die hiervoor veelal een week van hun eigen vakantie voor de begeleiding beschikbaar stellen. Het is een vakantieweek waarbij de gasten centraal staan en waar niets moet, maar (bijna) alles mag. We willen het de gasten zoveel mogelijk naar hun zin maken door gezelligheid, ontspanning en plezier aan te bieden en niet onbelangrijk het thuisfront eventjes op adem te laten komen.

Een week vakantie betekent vaak veel voor de gasten. HL Vakantieweek maakt het geregeld mee dat deelnemers inderdaad al jarenlang niet meer met vakantie waren geweest. Na een week vakantie is het vaak lastig om weer afscheid te moeten nemen van zoveel gezelligheid en er vloeien dan ook regelmatig tranen bij het uitzwaaien.
Elk jaar is er plek voor ca. 30 gasten. Hierbij gaat de voorkeur uit naar mensen die nog thuis wonen. Op deze manier hebben de ouders ook een week vakantie en kunnen zo even weer meer aandacht aan elkaar en/of andere gezinsleden geven.

Alles draait tijdens de VW om de gasten, zij spelen de hoofdrol en bepalen hoe hun vakantie er uit komt te zien!

Wil je ook een keertje mee met de Vakantieweek?

Wil je graag mee als vrijwilliger?

Wil je de Vakantieweek financieel ondersteunen?