Vakantieweek

De vakantie week 2020 wordt gehouden van 19 – 24 juli gaat helaas niet door.

In verband met CORONA zal de vakantie week 2020 niet doorgaan. Het is jammer van de inzet die al gedaan is om dit jaar weer een mooie week te houden, maar het is onverantwoord om het risico te nemen dat onze gasten, die per definitie tot de kwetsbare doelgroepen behoren, het risico te laten lopen op besmettingen. Een van de kenmerken van de vakantieweek is immers warm menselijk contact en dat kan niet op 1,5 meter.

De HL VakantieWeek wordt al sinds 1980 georganiseerd. Met behulp van vele sponsoren wordt jaarlijks een geheel verzorgde VW aangeboden aan kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Wanneer zij als gast met HL Vakantieweek mee gaan worden zij begeleid door enthousiaste vrijwilligers en een aantal professionals die hiervoor veelal een week van hun eigen vakantie voor de begeleiding beschikbaar stellen. Het is een vakantieweek waarbij de gasten centraal staan en waar niets moet, maar (bijna) alles mag. We willen het de gasten zoveel mogelijk naar hun zin maken door gezelligheid, ontspanning en plezier aan te bieden en niet onbelangrijk het thuisfront eventjes op adem te laten komen.

Een week vakantie betekent vaak veel voor de gasten. HL Vakantieweek maakt het geregeld mee dat deelnemers inderdaad al jarenlang niet meer met vakantie waren geweest. Na een week vakantie is het vaak lastig om weer afscheid te moeten nemen van zoveel gezelligheid en er vloeien dan ook regelmatig tranen bij het uitzwaaien.
Elk jaar is er plek voor ca. 30 gasten. Hierbij gaat de voorkeur uit naar mensen die nog thuis wonen. Op deze manier hebben de ouders ook een week vakantie en kunnen zo even weer meer aandacht aan elkaar en/of andere gezinsleden geven.

Alles draait tijdens de VW om de gasten, zij spelen de hoofdrol en bepalen hoe hun vakantie er uit komt te zien!

Wil je ook een keertje mee met de Vakantieweek?

Wil je graag mee als vrijwilliger?

Wil je de Vakantieweek financieel ondersteunen?