HL in het nieuws

Persbericht 7:
Een steuntje in de rug
DSC03046 (1)

 

Persbericht 6:
Statushouders in Huijbergen steken handen uit de mouwen voor lotgenoten.
Klik Hier!

Persbericht 5:
Een filmpje van de voorbereiding voor onze 41ste Rommelmarkt alweer!

Persbericht 4:
een bericht in de Gazet van Bergen op Zoom over de 41ste Rommelmarkt
Klik Hier!

Persbericht 3:

41 ste editie van de Rommelmarkt Herwonnen Levenskracht Snuffelen voor het goede doel

Op zaterdag 2 april 2016 en zondag 3 april 2016 zal Herwonnen Levenskracht haar jaarlijkse rommelmarkt openstellen voor het trouwe publiek. Ieder jaar weten een kleine 3000 mensen de weg te vinden naar de nostalgische snuffelmarkt met haar traditionele veiling. Het Kloosterhof in Hoogerheide wordt door een grote groep enthousiaste vrijwilligers omgetoverd tot een oneindige serie schatkamers. Zoekt u net dat bijzonder servies, wilt u uw boekenkast weer aanvullen of bent u op zoek naar ander huisraad? Netjes uitgestald wachten de spullen op een nieuwe eigenaar om tegen een vriendelijke prijs verkocht te worden.

De inzameling van goederen heeft ook dit jaar weer een grote diversiteit opgeleverd. De bevolking van Woensdrecht wist de weg naar de HL loods in Woensdrecht weer te vinden, maar ook van deur-tot-deur werden aan vrijwilligers de goederen overhandigd. En dit is mooi, want de rommelmarkt van Herwonnen Levenskracht is niet zomaar een markt. Meer dan 100 enthousiaste vrijwilligers dragen hun steentje bij tijdens de rommelmarkt zoveel mogelijkheid geld bijeen te brengen. De gehele opbrengst gaat namelijk naar de activiteiten van Herwonnen Levenskracht, waaronder ontspanningsmiddagen voor ouderen, verwendagen en een vakantieweek voor mensen met een beperking.

Het zal bij binnenkomst de bezoeker opvallen dat het “thuis voelen” een grote rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan de loterij en de veiling op zondagmiddag. Nostalgie met hoofdletters want om 14:00 uur zal de veilingmeester de afslag geven op veilingstuk nummer 1. Curiositeiten en antiek voeren de boventoon, maar ook onder andere bijzondere gebruiksartikelen uit vervlogen tijden zullen de nodige interesse wekken. Kijk alvast voor een sneak preview op www.herwonnenlevenskracht.nl. En dat alles wordt aangeboden op meer dan 3000m3 van het Multi Functioneel Centrum. Ook aan de kleine kinderen wordt gedacht door een springkussen te plaatsen in het kloosterhof.

De groep vrijwilligers werd ook dit jaar weer bijgestaan door inwoners die spontaan een handje meehelpen. De organisatie is ontzettend blij met de energie die mensen in de rommelmarkt blijven steken en weet als geen ander dat vele handen licht werk maken. Extra handen zijn dan ook van hart welkom. Aanmelden kan via de website. Ook de sponsoring vanuit de middenstand en bedrijven uit de gemeente Woensdrecht en omstreken is een fantastische steun in de rug. De stichting is hier heel dankbaar voor.

Op zaterdag en zondag openen de deuren van De Kloosterhof om 11:00 uur. Entree € 2,50 per dag, combikaart voor 2 dagen € 4. Voor meer informatie of contact wordt verwezen naar de informatiestand tijdens de rommelmarktdagen

 

Persbericht 2:

een mooi Persbericht over hulp aan statushouders waar wij als HL op 19 Maart mee geholpen hebben om dit te organiseren.
Persbericht 2 klik hier voor het artikel!

 

Persbericht1

 

Woensdrecht 02-03-2016

 

Kringloopwinkel Woensdrecht:

Inloop-ontmoetingsbijeenkomsten

 

GGZ Westelijk Noord-Brabant is in samenwerking met Herwonnen Levenskracht in december 2015 van start gegaan met een serie wekelijkse  inloop-ontmoetingsbijeenkomsten op de vrijdagmiddagen van 12.00 tot 16.00 uur. Deze bijeenkomsten vinden plaats in de Kringloopwinkel, Dorpsstraat 41b in het dorp Woensdrecht (“Het Blickvelt”) en zijn toegankelijk voor alle inwoners uit de gemeente Woensdrecht.

 

Voor wie?

Deze inloop-ontmoetingsbijeenkomsten bieden mensen een prettige plaats waar ze een kop koffie kunnen drinken, een praatje kunnen maken en anderen kunnen ontmoeten. Voor iedereen die graag contact heeft met anderen en dat zelf niet zo gemakkelijk doet. Dit ook vanuit het motto van Herwonnen Levenskracht: “Zorgen moet je doen. Niet maken!”  Ieder mens kan zijn of haar talent inzetten en betekenis hebben voor een ander.

 

Wat doen wij?

U bent van harte welkom om bij ons aan te schuiven voor een luisterend oor en een kopje koffie of thee. Wilt u meer dan alleen koffie drinken dan kunt u ook aansluiten bij een van onze onderstaande activiteiten. Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

 

Welke activiteiten?

Het maken van een persoonlijk aandenken; tijdens deze activiteit gaan wij samen met u en in opdracht van u iets nieuws van gedragen kleding maken waaraan u dierbare herinneringen heeft. Dit kan bijvoorbeeld gaan om kleding van een overledene of van bewaarde kinderkleding. Wij gaan voor deze kleding met u een nieuwe bestemming zoeken zoals bijv. een knuffel, een wandkleed of kussensloop. In een andere activiteit gaan wij met u van oude afgedankte knuffels een nieuwe persoonlijke knuffel maken. Daarnaast kunt u met uw kapotte knuffel bij ons ook terecht voor een knuffel doktersbezoek! In weer een ander onderdeel van het activiteitenprogramma worden er ook schorten en blouses gemaakt en van zakken voorzien die aansluiten op de behoeften van dementerende ouderen .

 

Heeft u zelf een ander idee voor een activiteit of themabijeenkomst? Wij denken graag met u mee over de organisatie hiervan. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte voor iedereen.

 

Wilt u iets delen met anderen of zoekt u mensen met dezelfde passie of interesse, kom dan naar de inloop-ontmoetingsbijeenkomsten. Daarnaast kunt u ook terecht met vragen. Dit kunnen bijvoorbeeld vragen zijn over de WMO, vrijwilligerswerk of daginvulling, mantelzorg, invullen van formulieren, financiën, administratie, etc.

Indien u nog vragen  heeft kunt u contact opnemen met Yvonne van der Veen (06-51722648) of met Willemien van Bree (06-12782182)