Algemene informatie

Een jaarlijks terugkerend fenomeen en dat al ruim 40 jaar lang in de gemeente Woensdrecht. Ieder jaar, traditiegetrouw, het weekend na Pasen, is het zover, de jaarlijkse rommelmarkt van Herwonnen Levenskracht. Een jaar voorbereiding, spullen inzamelen en sorteren gaan eraan vooraf om in het weekend na Pasen een mooie rommelmarkt weg te zetten met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor de activiteiten van Herwonnen Levenskracht.

Ruim 2000 mensen weten ieder jaar de weg te vinden naar de nostalgische snuffelmarkt met haar traditionele veiling. MFC De Kloosterhof  in Hoogerheide wordt dan door een grote groep enthousiaste vrijwilligers omgetoverd tot een oneindige serie schatkamers. Zoek u net dat bijzondere servies, wilt u uw boekenkast weer aanvullen, bent u op zoek naar ander huisraad, speelgoed voor de kinderen of kleding voor uzelf of de kinderen? Het is allemaal aanwezig en zal voor een vriendelijke prijs van de hand gaan.

De inzameling levert jaarlijks een grote diversiteit aan goederen. Goederen die door de bevolking van Woensdrecht, en daar buiten, met een warm gebaar werden overhandigd in de HL loods aan de Grindweg te Woensdrecht. En dit is mooi want de rommelmarkt van Herwonnen levenskracht is niet zomaar een markt. Meer dan 100 enthousiaste vrijwilligers dragen hun steentje bij tijdens de rommelmarkt zoveel mogelijk geld bijeen te brengen. De gehele opbrengst gaat namelijk naar de activiteiten van Herwonnen Levenskracht waaronder ontspanningsmiddagen voor ouderen, verwendagen en een vakantieweek voor mensen met een beperking.

Over de rommelmarkt valt nog heel veel te schrijven. Dat doen we niet. We nodigen u uit om naar Hoogerheide te komen en zelf te ervaren dat deze rommelmarkt die naam nog echt verdient. Het fenomeen rommelmarkt is in Nederland en elders nagenoeg geheel verworden tot een verzameling handelaren in nieuw en tweedehands. In “De Kloosterhof” is dat anders! Als u onze rommelmarkt bezoekt zult u ervaren dat het nog echt rommelen is. De vaste bezoekers weten dat er ook veel leuke curiosa en verzamelitems tussen de spullen te vinden zijn. Dat maakt Hoogerheide zo uniek tussen alle honderden rommelmarkten.

Tot ziens op de rommelmarkt van Herwonnen Levenskracht!

Waar?Wanneer?

Rommelmarkt 4 en 5 mei 2019

Kloosterhof Hoogerheide 

Informatie?

rommelmarkt@herwonnenlevenskracht.nl

Facebook1

 

2009_rm_teas